Om bastu

Att bada bastu är för oss nordbor en del av tradition och kultur, och att ha en egen bastu på gården är för många en dröm. Bastubadets hälsofördelar och den fantastiska avkopplingen har gjort att fler och fler vill ha en egen bastu att njuta i såväl sommar som vinter. Att basta inomhus i en klaustrofobisk låda är ingenting jämfört med att sitta i en vedeldad bastu i din egen trädgård och lyssna på eldens sprakande.

 

Våra Bastutunnor pryder flertalet trädgårdar och tomter, öar och berg. Vår målsättning är att du ska kunna njuta av ett bastubad på leveransdagen, vi levererar endast kompletta färdigbyggda bastutunnor, kan den inte levereras färdigbyggd bygger vi ihop den på plats.

 

Vi har genom kultur, tradition och generationer samlat på oss den kunskap och erfarenhet som behövs för att kunna erbjuda en riktigt bra bastu, vi strävar efter att uppnå den perfekta luftströmmen, en fantastisk värme och ett tilltalande utseende. Vår idé bygger på att varje del i bastun ska vara rejäl, korrekt och hållbar.

Produktinformation:

 

Stomme - 45mm tjockt rundspontat granvirke från vår egen såg, 22mm tjockt golv och innertak. Tryckimpregnerade reglar i botten.

På de fyrkantiga modellerna består stommen av timmerpanel i 45x120 dimension.

 

Tak - Ett lager kraftig underlagspapp av bästa kvalitet och utanpå den lägger vi shingel, hållbart, tidlöst och snyggt! Shingel är, tack vare sitt hexagonmönster mycket elegantare än slät ytpapp.

 

Kamin och skorsten - Vi använder oss mest utav Harvias modell M3, den är lagom i storlek och effekt, är stilren och har en trevlig glaslucka så man kan njuta av eldens sken. Bakom och under kaminen sitter skyddsplåtarna rostfritt eller svart, kaminen står även på en platta av 50mm sten. Detta är för att följa de föreskrivna reglerna som sotaren kontrollerar vid en besiktning.

 

Skorstenssystemet kommer från en av Sveriges största kamin- och värmebutiker, Nordic Heating. Deras skorstenssystem finns i svart och rostfritt och är självklart isolerat och godkänt.

 

Lavar- Lavarna byggs alltid i två höjdnivåer för att bastun ska passa alla, även om man föredrar olika temperatur. De byggs i egentillverkat aspvirke.

 

Fönster och dörr - I de flesta fall monterar vi glasdörr, antingen helt i klarglas eller med en lätt toning i kulörerna brons eller rök. Ibland behöver man kunna låsa bastun, tex om den står ute vid en stuga, då kan en glasdörr med lås eller en trädörr vara lämplig. Glasdörrarna är i 6mm härdglas och extremt tåliga.

 

Fönster har vi i två storlekar, ett som är 70cm och det andra 125cm, bredden är 30cm för båda.

 

Psst! Du kan få din bastu helt efter dina önskemål, vill du ändra eller lägga till något så ordnar vi det. Det är heller inga problem om du vill ha en annan storlek, eller disponera planlösingen i en bastustuga annorlunda.

 

 

 

 

#Sweetscandinaviasaunas

Kontakta oss

 

Storsjövägen 13, 81842

Forsbacka

 

Flaktommi@gmail.com

 

0736555584

Välkommen att höra av dig!

 

Vi tar swish, faktura mot företagskund

Finans via Ecster Finans

Copyright @ All Rights Reserved